Airco koelen

Airco koelen

Airco 

Particulieren

Een airco voor in uw huis zorgt voor een stabiele aangename temperatuur het hele jaar door. De voordelen van dit systeem is, dat het tegelijkertijd ook de luchtvochtigheid regelt. Wat een positieve invloed op de gezondheid. 

Lucht-lucht warmtepompen zijn ook energiezuinig. Ze halen 75% van hun energie uit de omgevingslucht. De rest van de energie is afkomstig van elektriciteit. Ook deze kan afkomstig zijn van groen energie zoals zonnepanelen. Kortom gratis warmte of koeling.

Een ander voordeel is dat de airco ook in omgekeerde richting werkt ( warmtepomp ). Ideaal dus om bijvoorbeeld een airco te kopen voor in de slaapkamer. Meestal is het daar in de zomer te warm en in de winter kan je ermee verwarmen.Uiteraard kan u een airco ook elders bij u thuis gebruiken. Dus wanneer u overweegt een airco bij ons te kopen en wat u dit gaat kosten, stellen we hier even de belangrijkste modellen voor. Al deze modellen bestaan zowel in split uitvoering of mult-split.
Wij geven u graag advies bij de keuze van het juiste model. Op basis van factoren, zoals glaspartijen, isolatie, ruimtefunctie,… kunnen wij samen met u de beste airco selecteren.

Wandmodel airco

Dit is  één van de modellen die het meest wordt toegepast in bestaande woningen.
Ze zijn compact en kunnen eenvoudig geplaats worden zonder dat er veel ingrijpende bouwkundige werken moeten uitgevoerd worden.
Ze worden meestal geplaatst in woonruimtes, zoals in de living, of kleine kantoren.

Deze hebben ook een fluisterstille werking wat ze ideaal maakt voor in de slaapkamer.Uiteraard zijn ook deze wandmodellen zeer energiezuinig ( energieklasse A+++ )

airco slaapkamer

Wij werken vooral met toestellen van Daikin in Mitsubishi. Er bestaat hierbij een gamma van budget tot design modellen.

Vloermodel airco 

Vloermodel airco kopen in Gent

Vloermodellen zijn geschikt voor ruimtes waar het niet mogelijk is om bijvoorbeeld een wandmodel te plaatsen door een schuine wand. Zoals een slaapkamer onder het dak.

Vloermodel airco slaapkamer

Ook indien er geen, of weing vals plafond is zijn deze toestellen geschikt. Ze zijn ideaal voor montage onder een raam, in een nis,  of gewoon aan de muur.Deze zijn makkelijk te plaatsen  zodanig dat er geen of weinig structurel aanpassingen nodig zijn. Bovendien ogen deze vloermodellen ook nog mooi dankzij hun compact design. Daardoor zullen zij zeker een plaatsje kunnen vinden in uw huis. 

Ook een interessante weetje is dat deze toestellen uitermate geschikt zijn ter vervanging  van een accumulatie kachel. Meestal passen zij perfect op de plaats waar de oude kachel stond. In combinatie met zonnepanelen is dit een zeer energie neutrale oplossing.

Plafondcasette


Een Inbouwcassette is makkelijk te herkennen, ze is geïntegreerd in het plafond. Enkel het uitlbaasrooster is zichtbaar, hierdoor vallen ze nauwelijks op.

Dankzij de 4 openingen hebben zij een luchtuitblaas van 360°. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor grotere ruimtes. Meestal worden deze toestellen geplaats in winkelruimtes of kantoren, maar bij u thuis past deze airco even goed in de woonkamer.
Nog een voordeel van een plafondcassette is dat de lucht gelijkmatig verdeeld, zodanig dat deze tochtvrij zijn.

 

Inbouw

Wanneer u installatie volledig wilt integreren kiest u het best voor een kanaal model of zoals we zeggen een satteliet model. De unit wordt verborgen in het vals plafond of muur, door middel van uitblaas roosters wordt de geconditioneerde lucht in de ruimte geblazen.

Het voordeel van dit systeem is deze toestellen, aangezien ze zich achter een wand bevinden, een fluisterstille werking hebben. Het is wat complexer om deze toestellen te installeren, maar dit loont zeker de moeite. U zal niet eens merken dat er een airco aanwezig is, behalve dan het aangename binnenklimaat.

Deze inbouw airco’s kunnen dan ook uitgerust worden van verse lucht.

 

Bedrijven

Een airco voor uw bedrijf is tegenwoordige een must. Het is bewezen dat deze een positieve invloed hebben op de werkpresaties en de gezondheid. Het zorgt voor een aangenaam leef-en werkcomfort voor u, genodigden en of klanten.

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van VRV ( Dit is dan specifiek Daikin ) of VRF systemen. Dit principe is gebaseerd op één buitendeel en meerdere binnendelen, en dankt zijn naam aan het variabel volume aan koudemiddel dat het bevat. Hiermee kan men zowel koelen en verwarmen.

Deze worden vooral toegepast in kantoorruimtes, winkels, hotels en openbare gebouwen.

Vloermodel airco in huis

Koop voordelig uw airco voor woning of bedrijf op Climavert.be

Ontvang uw gratis offerte