Warmtepomp

Warmtepomp

warmtepompen installateurs

Warmtepompen

Warmtepompen halen hun energie uit hun omgeving. Dit kan zijn de lucht, het water of de bodem.

warmtepompen lucht lucht

Lucht/lucht warmtepomp ofwel met een andere benaming “airco” haalt zijn energie uit de buitenlucht. De overige energie is afkomstig van elektriciteit. Dit is een makkelijk manier om ruimtes snel op te warmen of te koelen. Men verplaats de warmte van de ene naar de andere plaats. Dit systeem is ideaal in combinatie met zonnepanelen.

warmtepompen lucht water

Lucht/water warmtepomp haalt zijn energie of warmte ook uit de lucht, maar geeft dit af aan water. Dit systeem kan gebruikt worden als verwarming voor uw woning. Let wel deze temperaturen zijn wel beperkt. Daarom is het ideaal in combinatie met vloerverwarming of lage temperatuur radiators. Uw woning moet hierbij dan ook goed geïsoleerd zijn.

Warmtepompen water water

Water/water warmtepomp haalt zijn energie uit het grondwater. Dit systeem kan ook gebruikt worden voor verwarming van uw woning. Het behaalt één van de hoogtste rendementen maar is helaas ook wel de duurste optie. Indien men voor deze optie kiest, doet men dit puur uit ecoligische overwegingen.

De voordelen:

  • Laag energieverbruik
  • verwarmen en koelen
  • milieuvriendelijk
  • in combinatie met zonnepanelen bijna geen energiekosten
  • geen schouw, gas-en mazouttank

Nadelen:

  • grote investering
  • grotere dimensionering van radiators of vloerverwarming vereist
  • opwarming gebeurt bij lage temperaturen, dus trager

Wat is een warmtepomp

Een warmtepomp is een toestel die uw woning kan verwarmen maar op een energiezuinige manier. De warmtepomp haalt zijn warmte voor een groot stuk uit water, lucht of aarde. Het tekort aan energie komt uit aardgas of elektriciteit. Dit zorgt voor een heel efficiënt systeem waarbij de traditionele kosten tot wel 40% gedrukt kunnen worden.

warmtepompen werking

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving met behulp van een warmtewisselaar of een warmteafgiftesysteem. Een compressor systeem zorgt dat koelvloeistof warmer kan worden dan de omgevingslucht. Via een gesloten systeem wordt deze warmte getransporteerd tot een condensator en deze geeft de warmte af aan uw woning.

Heeft dit voordelen voor uw woning?

Uiteraard Climavert.be is uw geknipte partner om u te voorzien van deze efficiënte techniek om uw woning energiezuiniger te maken en de kosten van verwarming met aardgas of elektriciteit grondig te drukken. Ook is het milieubewust en draagt u uw steentje bij aan een netter leefomgeving voor iedereen. Dankzij een warmtepomp kan er een besparing van 40% op uw energiefactuur bekomen worden.

warmtepompen kostprijs

Indien u interesse hebt neem dan contact met ons op voor een offerte. Neem vandaag nog contact op .

Ontvang uw gratis offerte

Gecertificeerd Airco installateur